A légi luxusjacht, ami a felhők között úszik

A tengeri járművek luxusát mostantól a légi közlekedésben is élvezhetik azok, akik eddig a tengeribetegség miatt kénytelenek voltak lemondani erről a kiváltságról. Egy svájci cég forradalmasítja a luxusutazást, léghajó formájában kínálva fel a jachtélményt.

A jachtok hosszú ideje a gazdagok és híresek kedvelt szórakozási formái közé tartoznak, de a tengeri utazás nem mindenkinek jelent örömöt. A svájci cég által kifejlesztett AirYacht megoldást kínál erre a problémára, hiszen a vízi járművek luxusát a levegőbe emelve teszi elérhetővé azok számára is, akik a tengeri utazástól ódzkodnak. Az új léghajó 200 méter hosszú, és a tervek szerint luxuskivitelben fog szolgálni az utasoknak.

A léghajó fedélzetén egy 750 négyzetméteres, kétszintes luxuslakás kap helyet, amely öt és húsz szoba közötti variációban lesz kialakítva, az utasok igényeinek megfelelően. A kényelmet szolgálja majd a 15 fős személyzet, valamint egy egyedülálló, 12 személyes felvonó is, amelynek köszönhetően a léghajó olyan helyekre is eljuthat, ahol nincs megfelelő földi infrastruktúra.

A léghajózás a múlt század elején élte fénykorát, és a tervezők reményei szerint a nosztalgikus érzés vonzani fogja a tehetős turistákat. A cég szóvivője szerint már most nagy az érdeklődés az AirYacht iránt, és ha minden a tervek szerint halad, egy éven belül elkészülhet a prototípus, amely után megkezdődhetnek a tesztrepülések.