Poór Péter súlyos betegség miatt hagyta ki az első táncdalfesztivált

Poór Péter, a Máté Péter-díjas énekes, elárulta, hogy miért nem tudott részt venni az 1966-os első Táncdalfesztiválon: egy súlyos betegség, mellhártyagyulladás miatt maradt távol az eseménytől.

A karrierje kezdetén járó énekesnek lehetősége nyílt volna a legendás zenei eseményen való részvételre, de aggasztó tünetek jelentkezése után kiderült, hogy komoly egészségügyi problémái vannak. "Eleinte az influenzához hasonló tüneteim voltak, ezért a háziorvos elküldött egy röntgenvizsgálatra, mivel az volt a gyanúja, hogy mellhártyagyulladásom van, ami sajnos be is igazolódott" - mesélte Poór Péter. A betegség akkoriban nagyon súlyosnak számított, így az énekest hosszú időre kórházba kellett vonulnia.

A kezelések ellenére Poór Péter állapota nem javult azonnal. "Egy nap után visszaestem és azonnal vissza kellett mennem a kórházba, ahol még egy hónapig bent tartottak" - folytatta az énekes, aki akkoriban inkább azon aggódott, hogy a betegsége miatt lemarad egy fontos karrierépítő lehetőségről.

"Mire a Táncdalfesztivált megrendezték már meggyógyultam, de hiába volt meg az a két dal, amit énekeltem volna, nem léphettem fel." A próbák és felvételek elmaradása miatt nem tudott részt venni a fesztiválon, ami akkoriban nagyon frusztrálta. Azonban szerencsére ez a csalódás nem befolyásolta hosszú távon a karrierjét.

A mellhártyagyulladás utóhatásaként még egy évig rendszeres kontrollvizsgálatokra járt, de az 1967-es Táncdalfesztiválon már színpadra állhatott, ami valamelyest kárpótolta az előző év csalódásaiért. "A mellhártyagyulladásommal még egy éven keresztül kontrollvizsgálatokra kellett járnom, de az 1967-es Táncdalfesztiválon már fel tudtam lépni, ami némiképp kárpótolt az előző év történései miatt" - zárta le a történetet Poór Péter.