Kormányzati háborús plakát áthelyezése Piliscsabán

A piliscsabai szülők kérése nyomán Farkas András, a település KDNP-s polgármestere bejelentette, hogy áthelyezik a kormány "STOP Háború" témájú választási plakátját, amely jelenleg a Jókai Mór Általános Iskola bejáratánál található.

Farkas András polgármester szombati Facebook-bejegyzésében tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy bár a plakát elhelyezése nem ütközik jogszabályba, a képviselő-testület egyetértését követően, és több szülői megkeresésre reagálva, a következő héten áthelyezik a hirdetést egy másik helyszínre. A plakáthelyeket kezelő cég vállalta, hogy más helyre teszi át a hirdetést.

A kormány választási plakátjai, melyek nem túl finoman arra utalnak, hogy Magyar Péter, Soros György, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc állnak a háború mögött, és csak a Fidesz képes megvédeni az országot tőlük, már több helyen is felháborodást váltottak ki. A plakáton a „háború” szó betűiben feltűnik Magyar Péter, Soros György, Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely is, amivel sikerült a kormánypropaganda összes jelszavát egy képen vizualizálni.

Zuglóban például a Mexikói úti kisföldalatti végállomásánál hét ilyen plakátot helyeztek el egymás mellé, ami a Momentum aktivistáinak akcióját váltotta ki, akik „Elég az uszításból!” felirattal ragasztották át a plakátokat. Budapesten, a Mexikói úti metróvégállomásnál például egy híján mindegyik hirdetőtáblára ez a plakát került.

Bár Farkas 2014 óta piliscsabai polgármester, az idei választáson nem indul. Már az is eldőlt, hogy a város következő vezetője a fideszes Thumáné Kauzál Melinda lesz, ugyanis rajta kívül nincs másik polgármesterjelölt.

Időközben azonban érkezett egy újabb csavar. Kollégánk Hódmezővásárhelyen fotózta le az új, békét hirdető plakátokat.