Per Johansson marad a Győri Audi ETO vezetőedzője

Per Johansson folytatja a Győri Audi ETO kézilabdacsapat vezetőedzői teendőit a következő szezonban is, miután a csapat bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

A svéd szakember, aki a holland női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, márciusban vette át a csapat irányítását Ulrik Kirkely-től, és most hivatalosan is megerősítették, hogy a 2024/25-ös szezonban is ő lesz a győriek mestere. Endrődi Péter, a klub ügyvezetője elmondta, hogy a tárgyalások Johanssonnal a kezdetektől fogva korrektek voltak, és csak a sikeres Final Four kvalifikáció után kezdődtek meg a jövő szezonra vonatkozó megbeszélések. A Vipers elleni továbbjutás és az FTC elleni hazai győzelem után értékelték a helyzetet, és döntöttek a folytatásról.

"Alapos és részletes megbeszéléseken vagyunk túl, és aláírtunk egy 1+1 éves szerződést" – mondta Endrődi Péter.

Johansson kijelentette, hogy örömmel írta alá az új szerződést, mivel nagyon jól érzi magát Győrben, és a klub szervezettsége, valamint a körülötte lévő maximalizmus inspirálja. A tréner hangsúlyozta, hogy a kerettel való jó kapcsolat és a klub szervezettsége mellett az is fontos szempont volt számára, hogy a jövőre vonatkozó tervek már most tisztázódtak, így a csapat teljes mértékben a négyes döntőre koncentrálhat.

"Nem titok, voltak más ajánlataim is, de részletekben nem is foglalkoztam ezekkel, mert a legelső helyen a győri szerződéshosszabbítás állt. Büszke és boldog vagyok, hogy ennek a patinás és sikeres klubnak én lehetek a vezetőedzője" – tette hozzá Johansson.

A Győri Audi ETO KC szakmai stábjának végleges összeállításáról még folyamatban vannak a tárgyalások, a közeljövőben ezzel kapcsolatban bejelentések várhatóak majd.