Óvszerre megy el 36 millió forint az olimpián

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság feloldotta a szextilalmat, így a 2024-es párizsi játékokon az olimpiai faluban 300 000 óvszerrel készülnek a sportolók fogadására.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú intézkedések után, amelyek még a 2020-as tokiói olimpia elhalasztása előtt születtek meg, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) most változtatott az álláspontján. A járvány terjedésének megelőzése céljából korábban még tilos volt a szex az olimpiai faluban a sportolók között, és nem is biztosítottak ingyenes óvszereket a résztvevőknek.

A Nemzeti Sport korábbi beszámolója szerint ez a tilalom mostanra feloldásra került, és a TMZ bulvárlap információi alapján a párizsi olimpia szervezői körülbelül 300 ezer darab óvszerrel készülnek a sportolók fogadására.

A magyarországi árakat figyelembe véve, egy olcsóbb fajta óvszer darabja 120 forintba kerül. Ezt az összeget 300 ezerrel megszorozva jutunk el a 36 millió forintos költségvetési tételhez.

Az olimpiai falu igazgatója, Laurent Michaud kifejtette, hogy fontos számukra a sportolók jó közérzete és biztonsága. Ebben az összefüggésben az olimpiai falu szervezői és a sportolói bizottság együttműködésével igyekeznek olyan környezetet teremteni, ahol a sportolók kényelmesen és biztonságban érezhetik magukat.