Ötéves Berci tragédiája a dunakeszi majálison

A dunakeszi majálison történt szörnyű baleset lelkileg is megviselte az ötéves Bercit, akinek ujjait egy játék majdnem leszakította. A felelősség kérdése még mindig tisztázatlan.

A Blikk beszámolója szerint május 1-jén egy brutális baleset érte a kisfiút a dunakeszi majálison, amikor egy játék bedarálta a gyermek ujját, és a középső ujját majdnem leszakította. Az orvosok azóta is küzdenek Berci ujjainak megmentéséért, de fennáll a veszélye, hogy maradandó károsodást szenved.

A játékot egy cseh cég tulajdonolja, és az üzemeltető személyét még mindig keresik a hatóságok. A fiú nagynénje a Tényeknek nyilatkozva elmondta, hogy a baleset előtt a játékot felügyelő férfiak magyarul kommunikáltak velük, de a baleset után már csak csehül és angolul voltak hajlandók beszélni.

A nagynéni szerint a szervezőkkel sem sikerült kommunikálniuk a baleset után, senki nem közelítette meg őket, hogy tájékoztatást adjon a történtekről vagy arról, hogy hogyan juthatnak haza.

Berci édesapja a baleset óta tapasztalt változásokról számolt be. Elmondása szerint a kisfiú zárkózottabbá vált, gyakran szomorkodik, és nem érti, miért történt vele ez a tragédia, amikor ő mindig kedves mindenkihez. Az eset óta Berci nem szeretne társaságba menni, ami további aggodalmat okoz a családnak.