Elhunyt Morgan Spurlock, a Super Size Me rendezője 

Morgan Spurlock, a dokumentumfilmes, aki a 2004-es Oscar-díjra jelölt Super Size Me című filmjével vált ismertté, 53 éves korában rákos megbetegedésben hunyt el.

Morgan Spurlock vidám személyiségével és azzal, hogy nem riadt vissza az ellentmondásos témáktól, a dokumentumfilmek aranykorának egyik meghatározó alakjává nőtte ki magát a kétezres évek elején. A Super Size Me forgatása során egy hónapon keresztül kizárólag a McDonald's étteremlánc kínálatát fogyasztotta. A film hatására, bemutatása után hat héttel a McDonald's megszüntette a szuper méretű adagok árusítását.

Craig Spurlock, Morgan testvére szerint a világ egy igazi kreatív zsenit és különleges embert veszített el. Morgan Spurlock a Super Size Me után több dokumentumfilmet is készített, többek között a Hol az ördögben van Osama Bin Laden? (2008), a The Greatest Movie Ever Sold (2011), és a One Direction zenekarról szóló This Is Us (2013) című alkotásokat.

A Warrior Poets produkciós cégén keresztül számos dokumentumfilmet rendezett vagy készített, köztük a CNN Morgan Spurlock Inside Man című doku-sorozatát is, amelyben számos társadalmi kérdést vizsgált meg 2013 és 2016 között.

2017-ben, a #MeToo mozgalom idején Spurlock egy Twitter-bejegyzésben azt írta, hogy ő is része a problémának. Ezzel egy olyan levélre utalt, amelyben bevallotta, hogy a múltban többször is elkövetett szexuális visszaéléseket. A bejegyzés után a Warrior Poets bezárta kapuit, és a YouTube lemondott a Super Size Me 2 című filmről.

A Business Insider egy korábbi találkozón Manhattanben, ahol Spurlock egy csirkés szendvicsboltban népszerűsítette a filmjét, arról számolt be, hogy a rendező a múltban elkövetett hibáin gondolkodott, és azon, hogy mit hozhat még a jövő számára. Spurlock akkor azt mondta, hogy más ember lett, mások lettek a prioritásai, és most, hogy olyan helyzetben van, mint 15 évvel ezelőtt, bármit megtehet.