Az MVM bejelentése minden lakossági ügyfelet érint

Az MVM Csoport bejelentése értelmében a jövőben az áram- és gázügyek online ügyintézése egységesített felületen lesz elérhető az ügyfelek számára, beleértve az ELMŰ–ÉMÁSZ korábbi ügyfeleit is.

Az MVM Csoport vezérigazgatója, Mátrai Károly az Indexnek nyilatkozva elmondta, hogy a változásoknak köszönhetően minden ügyfél, így az ELMŰ–ÉMÁSZ korábbi ügyfelei is, ugyanazon az online platformon és applikáción keresztül intézhetik gáz- és áramügyeiket. A cégcsoport 2021 végén szerzett 25 százalékos közvetlen részesedést az E.ON Hungária Zrt.-ben, megvásárolta az ÉMÁSZ Hálózati Kft.-t, és így az ELMŰ–ÉMÁSZ közel kétmillió ügyfele az MVM-hez került. 2022 áprilisában az E.ON Áramszolgáltató is az MVM tulajdonába került, amely további 2,2 millió ügyfél ellátását biztosítja.

Az integráció során az MVM a különböző informatikai háttérrel rendelkező vállalatokat össze kellett hangolnia, és a jogi hátteret is megteremtette, hogy a magyar lakosság egységesen az MVM-től vegye igénybe az áram és a gáz egyetemes szolgáltatását. Ennek eredményeképpen az áram- és gázszámlák MVM-es borítékban érkeznek majd, és az ügyintézés országosan több mint kétszáz irodában, valamint egységes telefonos és elektronikus csatornákon keresztül lesz lehetséges.

Az online ügyintézés a jelentős informatikai átállás miatt június végétől körülbelül két hétre szünetelni fog, az ügyfelek pedig részletes tájékoztató levelet kapnak erről. Az MVM tájékoztatása alapján azok az ügyfelek, akik már használják az online vagy mobilos ügyintézést, a megszokott felületen intézhetik majd áramügyeiket is. Az új ügyfelek néhány kattintással regisztrálhatnak az online ügyfélszolgálaton vagy az MVM mobilapplikáción, ehhez az utolsó villanyszámlán található felhasználóazonosító számra lesz szükségük.

Az mvmnext.hu/Ugyfelszolgalat weboldal és az MVM Next mobilalkalmazás egyaránt alkalmas az áram- és gázügyintézésre, és az ügyfelek visszajelzései alapján folyamatosan bővítik az intézhető ügyek körét. Az Origó felhívja a figyelmet arra, hogy az új funkciók miatt érdemes regisztrálniuk azoknak is, akik eddig nem online fizették a számláikat. Újdonság, hogy a számlákat nem csak ügyfélként, hanem megbízott fizetőként is meg lehet tekinteni és be lehet fizetni, lehetővé téve a bérlőknek vagy családtagoknak a rezsiügyek online intézését.