Brutális baleset az M5-ös autópályán

Egy krosszmotorokat szállító kisbusz és egy kamion ütközött össze az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Szatymaz közelében, ami több sérülést és jelentős forgalmi akadályokat okozott.

Szombaton kora reggel történt a baleset, amikor egy cseh rendszámú kisbusz, amely trélert vontatott, először a belső, majd a külső szalagkorlátnak csapódott, végül pedig egy arra haladó kamionnak ütközött. Egy kamionos szemtanú beszámolója szerint a kisbusz előzés után kezdett el cikázni, és a szerelvény irányíthatatlanná vált.

A kisbusz az oldalára borult, a tréler pedig leszakadt, és a szállított krosszmotorok az úttestre, illetve az autópálya melletti árokba estek. A balesetben a kisbuszban utazó négy férfi közül ketten súlyos, míg a többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek. A Tények információi szerint az egyik utas kirepült a járműből, és az aszfaltra esett.

Bajtársaim összesen négy sérültet láttak el, közülük ketten súlyosan sérültek. Egyikőjük fedett hasi sérülést, egy másik pedig súlyos koponyasérülést szenvedett a balesetben. Két társuk könnyebben, szintén koponyasérülést szenvedtek – mondta el Hangai József, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa.

A baleset következtében az M5-ös autópálya teljes szélességében elzáródott, több kilométeres torlódás alakult ki. A rendőrség a forgalmat Balástyánál az 5-ös főútra terelte át. Az RTL híradása szerint a baleset helyszínéről készült fotókat is közzétettek.

Nem sokkal később, ugyanezen az autópályán, de a Budapest felé vezető oldalon egy autó szalagkorlátnak ütközött, majd felborult, ami miatt a sztráda balástyai szakaszát szintén le kellett zárni.