Tizenegy métert zuhant egy kisgólya Hevesvezékenyben

Hevesvezekényben egy súlyos állapotban lévő kisgólyát találtak, aki a fészekből való kidobás után 11 métert zuhant. A madárfiókát két hölgy mentette meg, akik munkából hazafelé tartva vették észre és siettek a segítségére.

Pénteken Heves megyében, Hevesvezekényben történt az eset, ahol a gólyafészek alatt egy kidobott kisgólyára bukkantak. A fióka 11 métert esett, és a helyszínen lévő két hölgy azonnal a segítségére sietett. Először etették meg, majd a Mályi Madármentő Állomás munkatársainak gondozásába adták. Az állomás közösségi oldalán keresztül hívták fel a figyelmet az esetre, megjegyezve, hogy ez nem az első alkalom, amikor hasonló megtörtént.

A megmentők, Katalinék, akik a madárfiókát megtalálták, elmondása szerint előző nap még négy gólya volt a fészekben, de másnap már csak hárman, és a kisgólyát a fészek alatt találták meg. A fióka életben van, de állapota elég rossz.

A madár egyik megmentője így nyilatkozott: "Jöttünk hazafele a munkából, és tegnap még négyen voltak a fészekben a gólyák, és ma megtaláltuk őt kint a fészekből, szerettük volna megmenteni." A kisgólya jelenleg a mályi madármentők ápolásában van.