Két Wizz Air járat váratlanul Budapesten szállt le

Péntek este két Wizz Air járat is tervezetlenül tért vissza és szállt le a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren; az egyik esetben egy utas rosszulléte, a másikban műszaki meghibásodás állt a háttérben.

A Flightradar repülőkövető oldal adatai szerint az egyik gép, amely Budapestről Barcelonába tartott, röviddel a felszállás után visszafordult és leszállt a budapesti repülőtéren. A másik, Dortmundból Kutaiszibe tartó járat is hasonlóan, Békéscsaba közelében hirtelen irányt váltott és tért vissza Budapestre, ahol leszállt, majd később folytatta útját a célállomás felé.

A Wizz Air válaszában kiemelte, hogy mindkét május 24-i járat esetében elsődleges szempont volt az utasok, a személyzet és a repülőgépek biztonsága. A barcelonai járat esetében egy időjárásjelző radar hibája okozta a visszafordulást, amit a szakemberek gyorsan orvosoltak, így a gép továbbra is biztonságosan elérhette célállomását.

A kutaiszi járatnál egy utas súlyos fájdalmak miatt szorult azonnali orvosi ellátásra, ezért a légitársaság döntése alapján a gépet Budapestre irányították, ahol a beteg utast mentő fogadta. Az incidens után a járat folytatta útját Kutaiszibe.

A légitársaság elnézést kért az utasoktól a kellemetlenségekért, hangsúlyozva, hogy a biztonság és az utasok védelme marad a legfontosabb prioritás.