Idős kerékpárost vezettek le az M2-es autóútról

Egy idős férfi kerékpározott az M2-es autóút leállósávjában, az M0-s csomópont kihajtóágon veszélyesen közel került az autókhoz, végül az autópálya-rendőrség és a közutasok segítségével távozott az autóútról.

Az eset még május elején történt, amikor az idős kerékpáros az M2-es autóút leállósávjában haladt egészen az M0-s csomópontig. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által közzétett információk és videó szerint a férfi rendkívül közel került a száguldó autókhoz, mindössze néhány centiméter választotta el őket egymástól.

A helyzetet a Magyar Közút egyik útellenőre észlelte, aki megállította a kerékpárost a dunakeszi csomópontnál. Az események után az autópálya-rendőrség is a helyszínre érkezett, hogy intézkedjen.

A kerékpárost és járművét az útellenőri autóba helyezték, majd a közeli dunakeszi mérnökségre szállították. Az idős úrnak végül helyszíni bírságot kellett fizetnie az eset kapcsán.

Az említett férfi nem az első, aki kerékpárral tévedt az autópályára. Nemrégiben egy ételfutár is hasonló helyzetbe került, amikor az M0-s autóúton haladt, és az eset videója nagy visszhangot kapott az interneten.