Hatalmas tűz a Broadmoor pszichiátriai klinikán

Szombat reggel hatalmas tűz ütött ki a Broadmoor pszichiátriai klinika egyik elhagyatott épületében, Crowthorne városában. A tűzről készült felvételek tanúsága szerint óriási füst borította be a területet.

A tűzoltókat a reggeli órákban riasztották a híres, egykori Broadmoor kórházhoz, amely az Independent beszámolója szerint jelenleg nem működik. A tűzoltóság szóvivője megerősítette, hogy a tűz nem a kórház jelenlegi helyén keletkezett, így a betegek és a személyzet biztonságban vannak.

A helyszínen körülbelül 40 tűzoltó dolgozik az oltáson, és a szóvivő arra kérte a környék lakóit, hogy az oltás ideje alatt tartsák zárva az ablakokat és az ajtókat.

A Broadmoor kórház egy speciális intézmény, amely 18 éves és idősebb férfiak pszichiátriai ellátását biztosítja. Jelenleg ismert rabok tartózkodnak itt, többek között Michael Adebowale, Lee Rigby katona egyik gyilkosa, valamint Ian Ball, aki 1974-ben megkísérelte Anna hercegnő elrablását.

A tűzről készült felvételek a közösségi médiában is megjelentek, ahol a felhasználók megdöbbenésüknek adtak hangot a látványos tűzvész kapcsán.