Gyermeknapi élményautózás a Hungaroringen

A Ments Életet Közhasznú Alapítvány, a Mercarius Flottakezelő Kft. és a Porsche Hungaria Cupra márkája által szervezett gyermeknapi rendezvényen 25 család 55 gyermekkel vett részt, ahol az autósport és a Hungaroring került a középpontba.

A Ments Életet Közhasznú Alapítvány már harmadik alkalommal rendezte meg a gyermeknapi élményautózást, amelyen súlyos betegséggel küzdő gyerekek vehettek részt. Az alapítvány hitvallása szerint az élmények gyógyító erejűek lehetnek, és ebben az évben a gyermeknapot május 25-én, a Hungaroringen ünnepelték meg. Annak ellenére, hogy a pálya egy része felújítás alatt állt, a gyerekek és szüleik lelkesedésén ez nem látszott.

A gyerekek számos program közül választhattak, többek között Cupra autókban ülhettek versenyzők mellett, rendőrmotorokon és -autókon próbálhatták ki a szirénákat, valamint a Zengő Motorsport versenyautó szimulátorában is kipróbálhatták vezetési tudásukat. A kisebbek a KRESZ-pályán elektromos autóval, vagy a Pirelli által kiállított gumis akadálypályán tölthették el az időt.

Mikola József, az alapítvány kuratóriumi elnöke az Indexnek nyilatkozva elmondta, hogy az alapítvány évente több rendezvényt szervez, és jelenleg 800 beteg gyermekkel és családjukkal foglalkoznak. Az alapítvány célja, hogy segítséget nyújtson a gyógyuló gyerekeknek és családjaiknak a társadalomba való visszailleszkedésben és a mindennapi gondok enyhítésében.

Gyereknap, ahol az egész család jól érzi magát

Az alapítvány családos programjai a betegség és a gyógyulás nehéz időszakában is örömet szeretnének szerezni az egész családnak. A gyereknapok különösen fontosak, mivel sok beteg gyermek nem élvezheti ki ezt a napot. A Mercarius Kft. már három éve, a Porsche Hungária pedig második éve vesz részt a program szervezésében, amelyhez idén a Pirelli Magyarország is csatlakozott.

Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy az ilyen programok segítenek erőt meríteni a gyógyuláshoz. Az ügyvezető szerint a gyerekek kitartása és összetartása példaként szolgál mások számára is.

Rozgonyi Ádám, a Porsche Hungária Kft. CUPRA márka igazgatója szerint a rendezvény nemcsak örömet okoz, hanem példát is mutat azoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Rozgonyi kiemelte, hogy a gyerekek már megvívták a saját versenyüket, és most a hungaroringi versenypályán az ünneplésé a főszerep.

A szervezők egyetértenek abban, hogy a rendezvény az egész családnak szól, és reményük szerint közelebb hozza a családtagokat a nehéz időszak után.

(A cikk a Mercarius Flottakezelő Kft. közreműködésével jött létre.)

(Borítókép: Tövissi Bence / Index)