Fizikai erőszak az Eton iskolában, ahol a brit királyi hercegek is tanultak

Az Eton iskolában, ahol többek között Vilmos és Harry herceg, valamint Boris Johnson és David Cameron voltak diákok, fizikai erőszak is előfordult – állítja Sebastian Doggart, aki szerint ő volt az utolsó, akit a tanárok megvertek.

Az elit brit intézmény múltjában a fizikai fenyítés nem volt idegen jelenség. Sebastian Doggart, aki az iskola nyilvántartása szerint az utolsó diák volt, akit a nevelők bántalmaztak, a The Guardiannek adott beszámolójában részletezte, hogy 1984 januárjában, első Etonban töltött évében, egy részeges incidens után került testi fenyítés alá. Egy szombati délután egy idősebb diákkal Bacardit vásároltak és megittak, amit követően a részegen talált Doggartot egy nevelő szanatóriumba vitte, majd másnap a rendőrség elé állították. Egy oktató később vékony barna bottal hatszor megütötte őt, miután részegen látta. A tanár fenyegető magatartást tanúsított más diákokkal szemben is, és bár az iskola igazgatója állítólag nem hitt a testi fenyítésben, Doggartnak mégis le kellett vennie a zakóját, előre hajolnia és egy székre támaszkodva kellett fogadnia a botütéseket. "Nem vagyok tőle boldog, de meg kell, hogy verjelek" – mondta a tanár a szemtanú-beszámoló szerint. Doggart emlékei szerint korábban még súlyosabb testi fenyítések, például ostorozás is előfordultak az iskolában.

A testi büntetés ma már betiltott a brit magániskolákban, és Doggart akkoriban büszke volt lázadó iskolai státuszára, de ma már úgy érzi, ez az élmény meghatározta az egész életét.

Krízisben lévő gyermekek és aggódó felnőttek számára segélyvonalak érhetők el:

  • Kék Vonal Lelkisegély-vonala: 116-111, bármely hálózatból 24 órában elérhető, ingyenes, anonim telefonvonal 24 éves korig.
  • Segélyvonal az Eltűnt és Bántalmazott Gyermekekért: 116-000, bármely hálózatból 24 órában elérhető, ingyenes, anonim telefonvonal aggódó felnőtteknek.