Anyaság, gyermekkor, iskola – Történelmi kvíz a múlt századi életről

Milyen volt az élet száz vagy több száz évvel ezelőtt? Mit tudunk az anyaságról, gyermeknevelésről és az oktatásról a múltban? Egy kvíz segítségével most Ön is tesztelheti tudását e témákban.

A történelem nem csak a nagy politikai eseményekről és hadvezérek dicső tetteiről szól, hanem az "egyszerű emberek" mindennapjairól is. A 20. század elején jelent meg az a törekvés, hogy a történelem a hétköznapok történéseit is bemutassa, így került előtérbe többek között a nőtörténet, az anyaság és a gyermeknevelés története.

A Dívány szerkesztősége egy könyvet állított össze A szülési versenytől a bankrabló cipészekig – Meglepő hétköznapok a múlt század elejéről címmel, amely a múlt századi élet meghökkentő és izgalmas aspektusait mutatja be. A könyv alapján készült kvízünk az anyaság, gyermeknevelés és oktatás témaköreit érinti.

A kvíz kitöltői között, akik 2024. május 31-ig helyes válaszokat adnak, 15 példányt sorsolunk ki az említett könyvből. A tudáspróba már elérhető, és várja az érdeklődőket.

A cikk a Dialogue Creatives által készült, nem az Index szerkesztőségében. Támogatói tartalomként jött létre, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a könyvre és a hozzá kapcsolódó kvízre.