Egy Multikulti bor Somlóról

Merész és szimpi játék Multikultinak elnevezni egy bort manapság. Magyarország eleve egy kultúrák keveredéséből álló ország, és minden virágzó, nyitott, szabad és vidám nagyváros multikulti, mint például Budapest, ahol a szivárvány minden színében pompázó arcokkal találkozhatunk.

A Multikulti bor egy elsőrendű rozé gasztrobor, amely intenzív gyümölcsös-szőlős illattal, könnyed, de gazdag ízvilággal és jó száraz kortyokkal rendelkezik. A bor sokféle szőlőfajtából áll - cabernet franc, merlot, zweigelt, kékfrankos, turán, néró, chasselas és chardonnay - amelyek magyar és világfajták multikulti összefonódását képviselik. A bor a somlói várrom alatt fekvő, 3.5 hektáros világszép birtokon készül, ahol a látogatókat klassz szállások várják.

A Multikulti egy biobor, amely a kemikáliákat kerülő, mérsékelten zöld termesztési móddal és szimpi attitűddel készül. Szűretlen petnat típusú, ami azt jelenti, hogy a bor palackban egyszer erjesztett, és az erjedés befejezése előtt lezárják, így kellemesen buborékos lesz. A szűretlen bor sokkal több információt őriz meg, mint a megszűrt és derített változatok, amelyek ugyan tükrös tisztaságúak, de a szűréssel sok illatot, ízt és aromát is elveszítenek.

A Multikulti emellett vegán bor is, ami azt jelenti, hogy a készítés során nem használnak állati eredetű anyagokat, így a szimpatikus szélsővegánok is fogyaszthatják. A borász a termelés során csak növényekre gondol, és kerüli az állati eredetű komponensek használatát, mint például a halhólyagból készült kollagént, a marhacsontból kivont zselatint vagy a tojásfehérjét.

5 Ház Borbirtok Weingartner Olivér Multi-Kulti Rozé Pét-Nat 2022, 6490 Ft, 92 Pt.