Május 25-től újra étkezőkocsik a Balaton InterCity vonatokon

Május 25-től a szezon végéig a Budapest és Keszthely között közlekedő Balaton InterCity vonatokon ismét igénybe vehetők lesznek az étkezőkocsik. Az Utasellátó által biztosított szolgáltatás a 75 éves múltra visszatekintő cég hagyományait követi.

A Balaton InterCity vonatokon a főszezoni menetrend alatt, június 22-től szeptember 1-jéig, a Kék Hullám InterCity vonatokon is elérhető lesz a prémium 1+ osztályú bisztrószolgáltatás, amelyet az Utasellátó kínálata biztosít. A MÁV tájékoztatása alapján a vonatok étkezőkocsijai átesettek egy nagyobb felújításon, amely során az utastér és a konyha is megújult.

Az étkezőkocsikban frissített étlappal várják az utasokat, amelyen új fogások is helyet kaptak. A streetfood jellegű irányzatot követve bevezetésre került a nachos tál, a sajttal töltött jalapeño, a gyros tál, valamint az őszibarack-krémleves is. A főételek között újdonságként találkozhatunk a paradicsomos húsgombóccal főtt burgonyával és a zöldborsófőzelékkel, amely tükörtojással vagy zöldségpogácsával is kérhető.

A szezonális újdonságok között szerepel egy hamburger is, amelyet kifejezetten a balatoni vonatok utasai számára készítettek el. Az étkezőkocsikban a fizetési lehetőségek között a készpénz és bankkártya mellett a SZÉP-kártya használata is elérhető lesz. Az északi parton a főváros és Tapolca közötti Kék Hullám vonatokban a prémium 1+ osztályú bisztrószolgáltatás részeként az Utasellátó kínálata elérhető lesz a főszezonban.