A Reszkessetek, betörők! film ikonikus otthona eladó

A Reszkessetek, betörők! című film ikonikus helyszínéül szolgáló ház most bárkié lehet, aki hajlandó kifizetni az 1,8 milliárd forintnak megfelelő összeget.

Az rtl.hu beszámolója szerint a winnetkai Lincoln sugárút 671. szám alatti ingatlan, ismertebb nevén a „McAllister-ház”, újra eladósorba került. A CBS News cikkére hivatkozva megemlítik, hogy a házat legutóbb 2012-ben adták el, akkor 1,585 millió dollárért (mai áron 561 millió forintért) cserélt gazdát, bár az akkori kérési ár 2,4 millió dollár (849 millió forint) volt. A jelenlegi tulajdonosok az öt hálószobás, hat fürdőszobás otthonért 5,25 millió dollárt, azaz körülbelül 1,8 milliárd forintot kérnek.

A ház története 1920-ra nyúlik vissza, amikor is felépült, és nem csak a Reszkessetek, betörők! film miatt vált híressé. Egy lakberendező lap 1974-ben bemutatta a felújított konyháját, ami szintén hozzájárult az ingatlan ismertségéhez.

A Reszkessetek, betörők! forgatása alatt John és Cynthia Abendshien voltak az épület tulajdonosai. Ők 1988-ban költöztek be, és a hálaadás után nem sokkal bemutatott 1990-es filmet is itt forgatták. Habár a film legtöbb belső jelenetét egy iskola tornatermében felépített díszletek között rögzítették, a ház főlépcsőjén és néhány belső helyiségében is készültek felvételek. A forgatás idején a tulajdonosok az első emeleten éltek.