„Aggódom” – Djokovic szokatlan nyilatkozatot adott a Roland Garros előtt

Novak Djokovic, a világelső teniszező, nem tartja magát favoritnak a vasárnap kezdődő Roland Garros francia nyílt teniszbajnokságon, annak ellenére, hogy címvédőként lép pályára. A 24-szeres Grand Slam-győztes szerb sportoló a genfi férfi torna elődöntőjében elszenvedett veresége után fejezte ki aggodalmait, ahol három játszmában maradt alul a cseh Tomas Machac ellen.

Természetesen aggódom. Egész évben nem megy jól a játék – mondta Djokovic az MTI szerint, hozzátéve, hogy a genfi verseny előtt a római torna harmadik fordulójában is gyors vereséget szenvedett, mindössze egy óra alatt kikapva Alejandro Tabilótól.

Djokovic elismerte, hogy bár voltak jó meccsei, az összkép nem megnyugtató. "El kell fogadnom a tényt. Nem tartom magam favoritnak Párizsban" – fogalmazott a szerb teniszező.

A 37 éves sportoló, aki eddig háromszor diadalmaskodott a Roland Garroson, a genfi elődöntőben gyomorpanaszok miatt ápolást kért. Djokovic reményét fejezte ki, hogy a párizsi torna kezdetére teljesen egészséges állapotban tud majd részt venni.