„El kellett jönnie ennek a pillanatnak” – visszavonul a Fradi kézise

A Ferencvárosi Torna Club női kézilabdacsapata győzelemmel zárta a bajnokságot, miután 33-29-re legyőzte a Debrecent. A mérkőzésen Klujber Katrin kilenc góllal járult hozzá a sikerhez, míg a debreceniek a vereségükkel lemaradtak a harmadik helyről. A találkozó előtt köszöntötték a visszavonuló Cirjenics-Kovacsics Anikót és társait.

A bajnoki cím már korábban eldőlt, de a Fradi hazai pályán százszázalékos teljesítménnyel fejezte be a szezont. A mérkőzés első felében még szoros volt az eredmény, de a második félidő derekára sikerült megszerezniük a döntő előnyt. A hajdúsági csapat, a vereség ellenére is azonos pontszámmal zárta a szezont a Mosonmagyaróvárral, azonban az egymás elleni eredmények miatt csak a negyedik helyen végeztek.

A Fradi kézilabdázói közül többen is búcsúztak a klubtól. A 32 éves Cirjenics-Kovacsics Anikó, aki az M4 Sportnak nyilatkozva elárulta, hogy már az öltözőben is könnyek között volt, végleg befejezi pályafutását. A visszavonulás gondolata a januári térdsérülése után kezdett el kristályosodni benne. A magyar válogatottban 143 alkalommal szereplő játékos a jövőben is szeretné támogatni a Ferencvárost.

Cirjenics-Kovacsics Anikó a Győri Audi ETO KC és a Ferencvárosi TC csapataiban is megfordult pályafutása során, és bár nem így tervezte a búcsút, hálás a kluboknak és a szurkolóknak a támogatásért. A visszavonuló játékosok között volt Kisfaludy Anett, Kovács Anett és Kukely Anna is, akiket szintén köszöntöttek a mérkőzés előtt.