Balogh Levente: Soha nem voltam pénzalapú befektető

Balogh Levente, a Cápák között műsor befektetője, az RTL Reggeli című műsorában osztotta meg pénzügyi tudatosságának alapjait és vállalkozói szemléletét.

Az üzletember elárulta, hogy pénzügyi tudatosságát példaképeit figyelve sajátította el, és számára nem a pénz, hanem a sikeres emberek életének tanulmányozása a fontos. Balogh Levente országszerte tart előadásokat, ahol két embertípusról beszél: a vállalkozó és a menedzser típusú emberekről. Ő magát a vállalkozók közé sorolja, ezt az attitűdöt anyai nagyapjától örökölte, aki húsgyárat és négy üzletet működtetett.

Balogh a kommunizmus idején szerzett tapasztalatairól is beszélt, amikor más ingerek érték, mint a mai fiatalokat, és a sport révén a versenyszellemet is magába szívta. Olimpiai bajnok szeretett volna lenni, de közben nem hanyagolta el az iskoláit sem. Édesapját, a magyar üdítőgyártásban úttörő szerepet vállaló vegyészmérnököt tartja mentorának és példaképének.

Balogh Levente hangsúlyozta, hogy soha nem volt pénzalapú befektető, nem a pénzkeresés volt a célja, hanem a márkaépítés. Már fiatalon, a sport révén tett utazásai során, például Görögországban, a magánszférával való találkozások során ismerkedett meg ezzel a szemlélettel. Kiemelte, hogy nem a luxuséletmódot folytató vállalkozókra kell gondolni, hanem azokra, akik cégeiket és magukat tudatosan építik fel.