Bacskai Balázs Európa-bajnoki címét szerez a bokszban

Bacskai Balázs pályafutása utolsó mérkőzésén a WBO nagyközépsúlyú Európa-bajnoki címét nyerte meg a Vasas Jégcentrumban.

A 36 éves magyar öklöző, aki 29 éves karrierjét zárta le, a dán Kim Poulsen ellen lépett ringbe a budapesti profi gálán. Bacskai, aki eddigi profi pályafutása során veretlen maradt (17 győzelem), a tíz menetre tervezett összecsapás egyértelmű esélyeseként várta a mérkőzést, annak ellenére, hogy komoly meccse már két éve nem volt, és ellenfele is erős mérleggel rendelkezett: 32 győzelem és hat vereség.

Az első menet óvatos bokszot hozott, ahol a dán bokszoló érezhetően tartott a magyar öklözőtől, aki nem támadott hevesen, hanem nyugodtan terelgette ellenfelét és csak néhány ütést indított.

A második menetben Bacskai felgyorsította a tempót, több ütést mért riválisára, aki ellenére masszív védekezésének, több ütéstől megrendült. A menet végén egy bal horoggal sikerült is megrendítenie Poulsent, aki a számolást követően rossz állapotban, de túlélte a menetet.

A harmadik menet elején Bacskai egyértelmű szándéka volt a gyors befejezés, amit alig egy perc alatt véghez is vitt. Gyönyörű kombinációkkal, testre és fejre is ütve, folyamatosan támadta ellenfelét, aki a kötélnél térdre rogyott és a számolás után jelezte, hogy nem képes folytatni a küzdelmet.

Így Bacskai technikai KO-val győzött, és a WBO Európa-bajnoki övét az amerikai bokszlegenda, Evander Holyfieldtől vehette át. Korábban a WBO interkontinentális és az IBO nemzetközi bajnoki címét is megszerezte, amatőrként pedig junior világbajnoki és felnőtt Európa-bajnoki címet is nyert.