Csoda történt Babóton: különleges szobrot avattak fel

A Győr-Moson-Sopron vármegyei kistelepülés, Babót iskolájának alapítója, Kiss Tertullián főtanító tiszteletére szobrot avattak a hétvégén. A rendezvényen részt vett a Prima Primissima-díjas újságíró, Kiss Róbert Richard is, aki a főtanító dédunokája és családjával együtt érkezett.

Kiss Róbert Richard, aki egy rádiós műsor kapcsán látogatott el Babótra, a polgármestertől megtudta, hogy dédapja obeliszkje a helyi temetőben található. A síremlékhez érve a dédmama nevét is felfedezte a fekete márványon, ami számára meglepő és megható pillanat volt.

A szoboravatón Kiss Róbert Richard beszédet mondott, amelyben kiemelte a főtanítók akkori jelentőségét. Elmondása szerint a főtanítók nem csak az írás-olvasásra tanítottak, hanem az erkölcsös életvitelre is nevelték a gyerekeket.

A család és egy alapítvány segítségével létrehozott Kiss Tertullián-ösztöndíjat is bemutatták, amelynek célja a babóti iskola támogatása. Az idei évben minden babóti iskolás diák százezer forintos oktatási ösztöndíjban részesült, ami nagy meglepetést okozott a jelenlévőknek.

"Csoda történt Babóton" – fogalmazott egy meghatódott anyuka a szoboravató után.