Hajlítható, öngyógyító kijelzős telefonon dolgozik az Apple

Több éve szárnyalnak a pletykák, hogy az Apple az androidos óriások, mint a Samsung, a Honor, a Xiaomi és a Huawei után, saját hajlítható kijelzővel ellátott mobiltelefonon dolgozik, de eddig semmilyen konkrétum nem került napvilágra.

A vállalatot illetően korábban felröppent hírek szerint akár 2026-ban is piacra kerülhetett volna az első ilyen készülék, azonban egy frissen benyújtott szabadalom alapján úgy tűnik, hogy ez a dátum tovább tolódik. Mivel az Apple csak most regisztrálta a technológiát, valószínűtlen, hogy másfél éven belül kész termékkel rukkoljanak elő.

A Patently Apple által felfedezett szabadalom egy rendkívül innovatív megoldást ismertet, amely egy hajlítható és öngyógyító képességekkel bíró kijelzőt takar.

Ez a technológia nem újdonság, hiszen már léteznek olyan anyagok, amelyek képesek a sérüléseket maguktól kijavítani. A kérdés csupán az, hogy ez a plusz réteg hogyan befolyásolja a felhasználói élményt és a képminőséget.

Fontos megemlíteni, hogy egy szabadalom önmagában még nem garantálja a kész termék létrejöttét. Az Apple már számos olyan szabadalmat jegyzett be, amelyekből végül nem született meg a végső termék. Ezt a lépést gyakran csak azért teszik meg, hogy megvédjék saját ötleteiket és megoldásaikat a konkurencia ellopásától.

A Huawei Watch Fit 3, a kínai gyártó legújabb okosórája, bár pofátlanul másolja az Apple viselhető eszközét, az érte kért árért cserébe megbízhatóan működik, nem nélkülözi a hasznos funkciókat, és akár tíz napig is üzemel egyetlen töltéssel. A Huawei ezzel a termékkel visszatér a kétes gyökerekhez, hiszen a külseje szinte teljesen megegyezik az Apple Watch SE modelljével. A Huawei Watch Fit 3 Harmony operációs rendszert futtat, ami kompatibilis Android és iOS eszközökkel is, bár az iOS esetében néhány lehetőségről le kell mondani. A Huawei Egészség alkalmazás segítségével számos beállítást végezhetünk, de a rendszer korlátai miatt csak korlátozott számú extra alkalmazás érhető el. Az óra aktivitáskövetőként remekül teljesít, és az üzemidő terén is kiemelkedő, hiszen akár 10 napig is képes működni egy töltéssel. A Huawei Watch Fit 3 59 990 forintért kapható, és több színben és pántváltozatban érhető el.