Verőcei hajóbaleset áldozata: Berki Boglárka tragédiája

Még fiatalon, csupán húszévesen veszítette életét Berki Boglárka, aki a múlt szombati verőcei hajóbaleset egyik áldozata volt. Péntek délután ötkor az isaszegi temetőben vettek tőle végső búcsút. Az édesanyja szívére nehezedik a fájdalom súlya, hiszen korábban már átélte a gyász egy másik formáját is.

Berki Boglárka tele volt tervekkel, az élet még előtte állt, és a nagy szerelem is megtalálta, de a sors kegyetlen fordulata egy pillanat alatt minden álmát szertefoszlatta. Az isaszegi temetőben péntek délután ötkor búcsúztatták el, aki a verőcei halálcsónak egyik utasa volt, amikor az egy hatalmas szállodahajóval ütközött. Az édesanyja, Berki-Kiszel Melinda, a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy ez már a második gyermekét kell eltemetnie, és hogy lánya éppen élete legboldogabb időszakát élte, amikor a tragédia történt, hiszen fél órával a baleset előtt jegyezték el.

A tragédia részleteiről beszélve az édesanya elárulta, hogy a hajót vezető Adrián okosórájának köszönhetően azonosították a holttestét, amikor a rendőrök hívták egy szomszédjukat. Berki-Kiszel Melinda első megérzése az volt, hogy lánya megfulladt, de később kiderült, hogy nem ez történt. Lányát a Dunában, a Megyeri híd magasságában találták meg, és a tetoválása alapján azonosították. A patológián szembesült azzal a borzalmas ténnyel, hogy lánya koponyasérüléseket szenvedett, és az ütközés következtében azonnal életét vesztette, így valószínűleg nem szenvedett.

A húszéves lány annak az egy hete történt hajóbalesetnek az áldozata, amelyben egy szállodahajó ütközött egy kisgéphajóval, amelynek a fedélzetén egy buliból hazafelé tartó társaság utazott, összesen nyolcan. A motorcsónak tulajdonosa és a húga, a szomszéd lány és annak szerelme, valamint még három barátjuk ment közösen szórakozni. A baleset után egy férfi kijutott a partra, öt embernek a holttestét megtalálták – köztük a Boglárkáét is – két áldozatot még keresnek.

Lánya egy szegedi erdészeti középiskolában tanult a párjával, Mártonnal, aki a haláluk előtt nem sokkal kérte meg a Boglárka kezét. A lány tavaly érettségizett, a napokban lett volna a technikusi és a forgalmi vizsgája is. Édesanyja elmondta, ha nem vették volna fel az egyetemre, a pilisi parkerdőben vállalt volna munkát. Az anya elmesélte a lapnak, hogy volt egy kisfia is, akit a várandóssága 34. hetében elveszített, ugyanis a baba halva született.

Bogika nagyon jó gyerek volt, nála jobbat nem kívánok senkinek. Nem sokkal a baleset előtt azt mondta, ilyen boldog még sosem volt…

– mesélte a lány anyja.

A Blikknek megszólalt a balesetben érintett, és eddig meg nem talált harminc éves Villányi Olivér édesapja is, aki elmondta, hogy amikor megtudták, hogy baj van, két napig nem kapcsolták be a televíziót, ma már azonban nem reménykednek abban, hogy fiuk életben lehet. Olivér darusként és hegesztőként dolgozott egy csarnokokat építő cégnél, emellett űzte egyik kedvenc hobbiját, a hajózást.

Eleinte csak azt mondták, baj van, de nem biztos, hogy végzetes. Akkor még reménykedtünk abban, hogy valahol a parton lehetnek, nem gondoltunk a legrosszabbra. Két napig a tévét sem kapcsoltuk be, de már sajnos nem bízom abban, hogy életben lehet

– mondta el a mezőőrként dolgozó férfi a lapnak.