Az év fagylaltja: Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása nyerte el az év fagylaltja címet, amit a Magyar Cukrász Ipartestület hirdetett meg.

Az Év fagylaltja versenyt Kecskeméten rendezték meg, ahol a cukrászok a közönség szeme láttára készítették el fagylaltaikat. A verseny célja a kézműves fagylaltok népszerűsítése volt, hogy a magyar cukrászat minőségi termékeket kínáljon. Az idei versenyre rekordszámú, 90 fagylalt érkezett, és a korábbi évek győzteseivel együtt összesen 130 féle fagylaltot kóstolhattak meg a látogatók. A zsűri a cukrászmesterekből, a közönségből és a szakmai szervezetek képviselőiből állt össze.

A verseny győztese és az Év fagylaltja vándorkupa nyertese a Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel lett, Bergmann Nándor, a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda alkotása.

A további díjazottak között szerepelt a Meggyes pekuccino, Vadócz Jenő fagylaltja, amely ezüstérmet kapott, valamint a Szerenád, Damniczki Balázs alkotása, ami a bronzérmet vihette haza. A mentes kategória győztese a Sárgabarack lime maracuja lett, Marsa Éva Heléna fagylaltja. A házigazda Kecskemét tiszteletére létrehozott sárgabarack kategóriában a Mámoros marillen, Márton Sándor alkotása nyert. A közönségdíjat a Kecskeméti sárgabarackos gombóc dióbundában, Szabados Norbert fagylaltja kapta, míg Kecskemét Megyei Jogú Város különdíját a Kecskeméti mosolygós barack, Pokoraczki Ágnes alkotása érdemelte ki.