A Nők a Balatonért Egyesület akcióba lép

A biológiai sokféleség nemzetközi napján, a Nők a Balatonért Egyesület bejelentette "A mi sokszínű kertünk" programját, amelynek célja a helyi biodiverzitás védelme.

Az ENSZ által 1992. május 22-én elfogadott Biológiai Sokféleség Egyezmény évfordulóján, a biodiverzitás védelmének világnapján hívta fel a figyelmet a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) a biológiai sokféleség fontosságára és a fenyegető veszélyekre. A Hírbalaton beszámolója szerint a NABE május 27-én, hétfőn Gyenesdiáson, a községházán ismerteti majd a projekt részleteit a sajtóval.

A kezdeményezés arra ösztönzi a családokat, oktatási és egyéb intézményeket, valamint az önkormányzatokat, hogy saját kertjeikben és közterületeiken lépéseket tegyenek a biodiverzitás védelmében. Szauer Rózsa, a NABE elnöke kiemelte a kampány jelentőségét, mondván, hogy mindenki tehet az élővilág sokszínűségének megőrzéséért.

A "A mi sokszínű kertünk" programmal a Nők a Balatonért Egyesület csatlakozik a Magyar Természetvédők Szövetség országos kampányához, amely szintén a biodiverzitás védelmét célozza meg.