Németországban mindent vitt a Leverkusen: a bajnoki cím után a kupát is bezsebelte

A Bayern Leverkusen nem elégedett meg a Bundesliga-győzelemmel, hiszen 1–0-ra legyőzte a másodosztályú Kaiserslauternt a Német Kupa szombati döntőjében, ezzel 31 év után ismét megnyerve a trófeát.

Xabi Alonso vezetésével a Leverkusen hibátlanul teljesített egészen a szerdai Atalanta elleni mérkőzésig, ahol a friss német bajnok 3–0-s vereséget szenvedett, így az Atalanta 61 év után nyert ismét rangos kupát, az Európa–liga-trófeát. A Leverkusen 1993 után nyert ismét Német Kupát, és a győzelmük egyben azt is jelenti, hogy hazai porondon veretlenül zárták a szezont.

Hogyan jutottak el a döntőig?

A Kaiserslautern, a német másodosztály 13. helyezettje, meglepetéscsapatként érkezett a fináléba. Az első fordulóban az RW Koblenzet 5–0-ra győzte le, majd a Kölnt 3–2-re verte, a Nürnberg ellen 2–0-ra diadalmaskodott, és a Dárda Pál vezette Herthát is legyőzte, végül a harmadosztályú Saarbrücken elleni 2–0-s győzelemmel jutott a döntőbe.

A Leverkusen az első körben kiütötte a Teutonia Ottensent, a Sandhausent 5–2-re búcsúztatta, a Padenbort 3–1-re verte, a Düsseldorf elleni 3–2-es sikerrel került a legjobb négy közé, majd az elődöntőben 4–0-s győzelmet aratva jutott a fináléba.

A döntőben a Leverkusen dominált, és már a 16. percben vezetést szerzett Granit Xhaka távoli lövésével. A félidő végén azonban Odilon Kossounou kiállítása miatt emberhátrányba került a csapat. A második félidőben a Leverkusen továbbra is ellenállt, és bár Jeremie Frimpong helyzete nem vezetett gólra, a korábban szerzett előnyt megőrizve, 1–0-s eredménnyel nyerte meg a Német Kupát. A fordulás után az emberelőny ellenére sem tudott nyomást helyezni ellenfelére a Kaiserslautern, Xabi Alonso bajnokcsapata tíz emberrel is fölényben futballozott, és megérdemelten nyerte meg a finálét.

Német Kupa-döntő

  • Bayern Leverkusen–Kaiserslautern 1–0 (1–0) Gólszerző: Xhaka 16.