A Kisalföld és a politikai propaganda terjesztése Győr-Moson-Sopron megyében

Győr-Moson-Sopron megyében a Mediaworks által átvett Kisalföld napilap kormánypárti vonalra állításával a helyi hírek mellett kormánypropaganda is terjed. Az újság példányszáma jelentősen csökkent az elmúlt években, a korábbi százezer fölötti példányszámról 30 ezer körülire.

A Mediaworks tulajdonába kerülése óta a Kisalföld napilap tartalma jelentősen megváltozott, és a cenzúrázott helyi hírek mellett kormánypropagandát közöl. Egy olvasó arról számolt be, hogy ingyenes extra kiadást talált a postaládájában, amelyet korábban a tartalma miatt már lemondott. A kiadványban többek között olyan cikkek jelentek meg, mint a "Baloldaliakhoz gurultak a dollárok", "Ha mi kormányzunk, akkor az ország békében tud élni" című Lázár-interjú, valamint cikkek az atomfegyverek veszélyéről és egy szlovák miniszterelnökre irányuló merényletről.

A szerkesztőség vezércikke szerint a következő két hétben, amely a kampányidőszakra esik, az ötezer alatti lakosságú településeken minden háztartásba eljuttatják a Kisalföld Extrát. A lap nyereményjátékot hirdet az előfizetők között, ezzel is ösztönözve az olvasókör bővítését, miközben "különleges tartalmat" és "meglepetéseket" ígérnek az olvasóknak.