A Drága örökösök forgatásának kulisszatitkai

Az RTL népszerű sorozata, a Drága örökösök utolsó évadához érkezett, és a stáb már elbúcsúzott a helyszíntől, amely számos emlékezetes pillanatnak adott otthont. A Budakeszi közelében felépített díszletfalu sorsa egyelőre bizonytalan, de a forgatás során átélt kalandok örökre megmaradnak.

Hámori Barbara, a sorozat showrunnere és producere elárulta, hogy a forgatás előkészületeit mindössze néhány hónap alatt végezték el, ami nem volt egyszerű feladat, hiszen a helyszínen még folyó víz sem volt. A gyártó cég három hónap alatt húzta fel a falut, de víz nélkül nem tudtak volna dolgozni, így addig fúrtak, amíg ötven méter mélyen talajvizet találtak, amely lehetővé tette a WC-k öblítését és a jelmezek mosását. Az étkeztetést is helyben, egy teherautóban oldották meg. A gyártó stáb és a színészek számos kalandot éltek meg a forgatás során.

Az erdő közepén az állatvilág is részese volt a mindennapoknak, így állandó szerződésük volt egy rágcsáló- és patkányirtó céggel. A bútorokban mókusok és nyestcsaládok tanyáztak, darázsinvázió is nehezítette a munkát, ami különösen veszélyes volt az allergiások számára.

Németh Kristóf, aki a sorozatban Subicz János polgármestert alakította, úgy véli, aki végigcsinálta a sorozatot, az a Survivor vagy a Celeb vagyok, ments ki innen! műsorokban is sikeres lenne. Hámori Barbara jó hangulatú forgatását emelte ki, amely ritka az ilyen projektekben.

Hámori Barbara beszámolt arról is, hogy a színészekkel való munka nem mindig volt egyszerű, különösen, ha többen összegyűltek, és ilyenkor az osztályfőnök szerepét kellett játszania. Emellett megosztott néhány kulisszatitkot is, például hogy Subicz legendás melegítőjét egy turkálóban szerezték be, és mivel nem volt belőle több, a forgatási időszakban gyorsan szagot fogott. Egy másik érdekesség, hogy Bede-Fazekas Szabolcs, aki Gál Misit alakította, valójában utálja a kolbászt, így minden jelenet után azonnal kiköpte azt.

A Drága örökösök csapatát a nehéz körülmények ellenére is összetartotta az a siker, amit a sorozat elérhetett a nézők körében, hiszen az első széria után még két évadot forgattak le.