Zivatarokra figyelmeztetnek szerte az országban

Pénteken az ország nagy részén záporok és zivatarok várhatóak, helyenként felhőszakadással, jégesővel és viharos széllel kísérve, különösen északkeleten heves zivatarok is előfordulhatnak. A Kiderül információi szerint a nap folyamán több helyen is kisüthet a nap, de a csapadék mellett csak rövid időre. A szél záporok és zivatarok hatására helyenként viharossá fokozódhat. A hőmérsékletek napközben általában 21 és 27 fok között alakulnak, azonban a hosszabb ideig esős területeken ez alacsonyabb értékeket is felvehet. A késő esti órákban a hőmérséklet 13 és 19 fok közé esik vissza.

A met.hu adatai alapján péntekre az ország jelentős részére kiadták a riasztást. A zártabb felhőzet és az összefüggőbb csapadékzóna szakadozva észak, északkelet felé vonul, mögötte erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, akár felhőszakadással kísért zivatarok.

Szombaton már több napsütésre számíthatunk, fátyol- és gomolyfelhőkkel tarkított égbolt mellett. Záporok, zivatarok kialakulására már kevesebb helyen van esély, de szórványosan előfordulhatnak, egyes helyeken felhőszakadással és jégesővel is. Hajnalban helyenként pára, köd képződhet. Többfelé élénk lesz a déli-délkeleti szél, zivatarok térségében erős és viharos is lehet. A délutáni órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap lényeges változás nem várható, a többórás napsütés mellett elszórtan ismét kialakulhatnak záporok, zivatarok, olykor felhőszakadással és jégesővel. Hajnalban pára, ködfoltok előfordulhatnak. Északon és nyugaton, délnyugaton élénk lesz a légmozgás napközben, északkeleten, északon akár viharossá is fokozódhat. Délután 23-28 fokos csúcsértékeket mérhetünk.