Vitézy Dávid a Népliget megújításáról beszélt

Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje együttműködne Bardóczi Sándorral, Karácsony Gergely főtájépítészével a Népliget felújításában, ha megnyerné a választást.

Vitézy Dávid egy közösségi médiában közzétett videóban beszélt a Népligetre vonatkozó tervekről, amelyeket pozitívan értékelt. Kiemelte, hogy a park megújítására vonatkozó stratégiai terv élőbbé tenné a helyet, csökkentené az aszfaltfelületek nagyságát, és kitelepítené a Vajda Péter utca mentén található nagy elektromos alállomást. Vitézy szerint ezek a változtatások nélkülözhetetlenek a park megújításához. A főpolgármester-jelölt hangsúlyozta, hogy a budapestiek számára fontos lenne, hogy a parkban lehessen kávét inni vagy fagylaltot venni, mivel jelenleg nincsenek ilyen funkciók, mint például mosdó vagy kávézó. Úgy véli, ezek a célok kevés pénzből is elérhetők, és szükséges lenne megszabadítani a Népligetet a szocializmus emlékeitől.

A politikus korábban többször kifejtette, hogy nem szereti a posztok ígérgetését és a hatalmi játszmákat, azonban most kivételt tett Bardóczi Sándor esetében, akinek munkáját nagyra értékeli. Vitézy Dávid kijelentette, hogy szívesen dolgozna együtt a főtájépítésszel, ha megválasztanák.

A választási versenyben jelenleg Karácsony Gergely áll az élen a közvélemény-kutatások szerint, őt követi Szentkirályi Alexandra (Fidesz-KDNP), majd Vitézy Dávid és Grundtner András (Mi Hazánk). A Republikon felmérése szerint a biztos pártválasztók körében a jelöltek támogatottsága 40, 30, 25, illetve 3 százalék. Karácsony Gergely aktuális közéleti szerepvállalása mellett a HVG Címlapsztori-szalon következő vendégeként is megjelenik, ahol "Budapest-álom: Működő közösségek, zöld megoldások" címmel tartandó eseményen Kukorelly Endre íróval együtt vitatja meg a városi élet kihívásait és a fenntartható fejlődés lehetőségeit. Az esemény május 29-én kerül megrendezésre az Eötvös 10 Művelődési Házban, ahol a beszélgetést Gergely Márton, a HVG hetilap felelős szerkesztője moderálja.

Karácsony Gergely, a DK-MSZP-Párbeszéd jelöltje, az Indexnek adott interjújában beszélt arról, hogy a mögöttünk álló öt év nehéz volt, de büszkék lehetünk az elért eredményekre. A főpolgármesteri címért folyó kemény csatában Karácsony ismertette az elképzeléseit, amelyek között a fenntartható fejlődés és a működő közösségek kiemelt szerepet kapnak. A június 9-i önkormányzati választáson a jelöltek között ő is megosztotta az Index olvasóival, miért tartja magát a legalkalmasabb személynek Budapest vezetésére.