"Mégsem lesz szobor" - újabb fejlemények a VV Fanni ügyében

Hét évvel a rejtélyes eltűnés után, a Pesti Központi Kerületi Bíróság hivatalosan is halottnak nyilvánította VV Fannit, azaz Novozánszki Fannit, de az édesanya még nem képes méltó emléket állítani lányának.

Novozánszki Fanni, akit a közönség VV Fanni néven ismerhet, 2017. november 20-án tűnt el, és azóta sem került elő a holtteste. A Fővárosi Ítélőtábla ítélete szerint a gyilkosság elkövetője, a dunaújvárosi B. László, aki jelenleg is börtönbüntetését tölti, a lány albérletében kereste fel, hogy pénzt szerezzen tőle.

A család eddig nem vehetett végső búcsút Fannitól, mivel a hivatalos halottnyilvánítás hiányában nem állíthattak neki síremléket. Most, hogy a bíróság jogilag lezárta az ügyet, megnyílt a lehetőség az emlékezésre. Azonban a család úgy döntött, hogy mégsem állítanak szobrot.

Dr. Lichy József, a család jogi képviselője a Bors megkeresésére elmondta, hogy az édesanya, Kata, lelkileg annyira összetört, hogy képtelen elengedni lányát. Az ügyvéd szerint Kata úgy érzi, a szobor azt jelképezné, hogy elengedte Fannit, de amíg nem látja holtában, addig nincs lelki ereje olyan emlékművet állíttatni, ami azt jelképezi, hogy Fanni nincs többé.

A tragikus események során kamerafelvételek is készültek, amelyeken látható, hogy B. László az eszméletlen vagy már halott lányt karjában cipeli és az autójába teszi. A férfi 20 évnyi börtönbüntetést kapott a Fővárosi Ítélőtáblától.