A kínai állampárt főtitkárát imitáló mesterséges intelligencia

Hszi Csin-ping kínai elnök gondolataiból tanult meg a legújabb kínai mesterséges intelligencia, amelyet jelenleg a Kínai Kibertér Adminisztráció munkatársai tesztelnek.

Hszi Csin-ping, Kína elnöke nem fogadja a közönséget személyes beszélgetésekre, azonban egy új mesterséges intelligencia, amely az ő gondolataiból tanult, hamarosan elérhetővé válhat az érdeklődők számára. A Financial Times által bemutatott chatbotot Hszi Csin-ping írásai, köztük 12 könyv, kormányrendeletek, szakpolitikai dokumentumok és az állami média jelentései alapján tanították be.

A chatbot adatkészletében szereplő dokumentumokból 86 ezer említést tesznek Hszi Csin-pingről, ami a kínai politikai helyzetet figyelembe véve nem meglepő. A chatbotnak az a feladata is, hogy ösztönözze az embereket arra, hogy gondolataik és cselekedeteik összhangban legyenek a Központi Bizottság és Hszi Csin-ping főtitkár irányelveivel.

Jelenleg csak a Kínai Kibertér Adminisztráció (CAC) munkatársai próbálhatják ki a chatbotot, de a tervek szerint a későbbiekben szélesebb körben is bevezethetik. Mivel a nyugati mesterséges intelligenciák nem érhetők el Kínában, ezért az ilyen típusú megoldásoknak lehet piaca az országban.