Akkreditált továbbképzés a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének rendezvényén

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége akkreditált továbbképzést szervez a hétvégén Dobogókőn, ahol többek között dr. Boros G. László is előadást tart, aki a deutériumcsökkentett víz kutatásaival és oltásellenes álláspontjával vált ismertté.

A továbbképzés "Kiegészítő terápiák a gyógyszertárban" címmel kerül megrendezésre. Dr. Boros G. László a deutenomika területén végzett kutatásaival szerzett hírnevet, amely a hidrogén deutérium izotópjának egészségre gyakorolt hatásait vizsgálja. A kutatások szerint a deutériumcsökkentés kedvező élettani hatásokkal járhat, beleértve a daganatos megbetegedések visszaszorítását is, azonban ezeket a hatásokat még nem támasztották alá klinikai vizsgálatok.

A Gazdasági és Versenyhivatal 2014-ben büntetést szabott ki a HYD Kft.-re, a deutériumcsökkentett vizek egyik hazai forgalmazójára, mivel alaptalanul állították, hogy a termékük gyógyhatású, és azt is megtiltották, hogy a víz rákellenes hatását sugallják.

Dr. Boros G. László azonban mostanában inkább a koronavírus-vakcinákkal kapcsolatos előadásai miatt került a figyelem középpontjába. Az Orvosok a Tisztánlátásért csoport eseményein sugallta, hogy összefüggés lehet a vakcinák beadása és a megnövekedett halálozási statisztikák között, valamint a születésszám csökkenésére is utalt, de ezek az összefüggések nem egyértelműek.

A hétvégi továbbképzésen az mRNS-vakcinákról fog előadni, egy még nyomtatásban lévő kutatási eredményét ismertetve, amelyet azonban még nem tett közzé.

A továbbképzés programja nem nyilvános, de a meghívón szerepelnek olyan határterületi témák is, mint a homeopátia és a BEMER-terápia, amelyek tudományos alapjait kérdőjelezik meg. Az EWS Analyzer és a "Human Bady Scenner" technológiái szintén tudományosan megalapozatlanok, és a WHO-val való kapcsolatuk is kérdéses.

A Magángyógyszerészek Országos Szövetségét megkerestük a továbbképzés és az előadók kiválasztásának szempontjai kapcsán, de a szervezet nem kívánt válaszolni a felvetett kérdésekre.