Egyszeri és megismételhetetlen előadás Tompos Kátya támogatására

Két nap alatt elfogyott az összes jegy a Szeretünk, Kátya címmel megrendezett jótékonysági gálára, amelyet a Fábián Juli Emlékalapítvány kezdeményezett Tompos Kátya gyógykezelésének támogatására. A Szegedi Nemzeti Színházban 2024. május 25-én megrendezett esten a Junior Príma- és Jászai Mari-díjas színésznő neves színművész és zenész barátai, kollégái, csoporttársai lépnek fel.

A pontos programot a színház nem tette közzé, így a műsor nagy része meglepetés lesz a nézők számára. Az est során a színésznő barátai egy egyszeri és megismételhetetlen előadás keretében lépnek színpadra, hogy a közönséggel összefogva és a Szegedi Nemzeti Színház támogatásával segítsék Kátya Magyarországon nem elérhető gyógykezelésének megvalósulását.

A gálán olyan művészek lépnek fel, mint Udvaros Dorottya, Für Anikó, Hrutka Róbert, Falusi Mariann, Peller Anna, Dolhai Attila, Wégner Judit, Szőcs Artur, Zöld Csaba, Kalmus Felícián, Szemenyei János, Szélpál Szilveszter, Poroszlay Kristóf, Máthé Beáta és a Swing à la Django, a zenei rendező pedig Hrutka Róbert. Hrutka Róbert az Indexnek nyilatkozva elmondta, hogy mindenki olyan produkciót ad elő, ami rá jellemző, és a közönség egyfajta "best of" válogatást kap a művészek repertoárjából.

Zenei gálaeset

A jegyeket 19500, 14500 és 9500 forintos áron értékesítették, és a hatszáz férőhelyes színházteremben teltház várható. A két felvonásos műsorban Udvaros Dorottya és Für Anikó énekel és verset mond, elhangoznak részletek a Pillangókisasszony című Puccini-operából, és Tompos Kátya volt csoporttársai is fellépnek. A gála teljes bevételét a színésznő gyógykezelésének támogatására fordítják.

Köszönet a támogatóknak, az orvosoknak

Tompos Kátya daganatos betegségének ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. A kezelések és a gyógyszerekkel összefüggő költségeket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) finanszírozta, de a további költségek már felemésztették a színésznő anyagi kereteit és a barátai által összegyűjtött összeget. A színésznő kezelőorvosainak és az egészségügyi dolgozóknak, valamint a Centrál Színház csapatának és a támogató barátoknak, kollégáknak is köszönetet mondtak.