Szalay-Bobrovniczky Kristóf és a magyar politika orosz érdekek mentén

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter elismerte, hogy a magyar politika az orosz érdekeket szolgálja ki, ezt kétszer is megerősítette egy sajátos érvelés során.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki a világ egyik legbékepártibb kormányának tagja, pénteken egy bonyolult érvelés során ismerte el, hogy a magyar politika az orosz érdekek mentén alakul. A miniszter szerint a magyar haderőfejlesztés a béke megőrzését szolgálja, annak ellenére, hogy elsőre háborúpártinak tűnhet a haderő építése.

A honvédelmi miniszter a következő érvelési lépéseket sorolta fel az MTI rövidhíre alapján: Magyarországnak haderőt kell építenie, hogy garantálhassa a magyar emberek békéjét és biztonságát. Szalay-Bobrovniczky szerint a történelem azt mutatja, hogy a haderőfejlesztések békeidőszakot eredményeznek. A miniszter úgy véli, hogy a háború egyre inkább beépül a mindennapokba, de az orosz agresszió még nem zavarja meg a hétköznapokat.

Az EU-tagállamok egyre több vezetője szerint az ukrajnai háborúban az EU-nak vagy a NATO-nak meg kellene jelennie, ami az agresszor elleni segítséget jelentheti. Szalay-Bobrovniczky azonban kijelentette, hogy Magyarország ebből ki fog maradni, tehát nem nyújt segítséget az orosz agresszor ellen, ami az orosz érdekek támogatását jelenti.

A miniszter szerint, annak ellenére, hogy ismét a fegyvereké lehet a szó Európában, Magyarországnak erős haderőre van szüksége az európai háborúpártiak elrettentéséhez, akik az orosz agresszort szeretnék megállítani. Ebből következik, hogy a magyar békepártiság a hagyományos logikai rendszerek szerint az orosz agresszor támogatását jelenti.

Összefoglalva, a magyar politika úgy tűnik, hogy a béke fenntartása érdekében felfegyverkezik, de közben kimarad az orosz agresszió elleni fellépésből, ami ellentmondásos helyzetet teremt.