Súlyos munkabaleset egy budapesti börtön mosodájában

Egy fogvatartott súlyos munkabalesetet szenvedett a Venyige utcai börtön mosodájában Budapesten, ahol a férfi karja megroncsolódott. A 24.hu információi szerint az eset múlt héten történt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője megerősítette, hogy egy súlyosan sérült férfit szállítottak kórházba, de azóta nem tudnak többet az állapotáról.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) kommunikációs osztálya válaszában elismerte, hogy május 16-án délután tényleg történt egy munkahelyi baleset a Pálhalmai Agrospeciál Kft. fővárosi mosodaüzemében. A büntetés-végrehajtási szervezet vizsgálja a baleset körülményeit, és az eredmények birtokában hozzák meg a szükséges intézkedéseket.

A mosoda, amelyben a baleset történt, 2016 októberében kezdte meg működését, 400 millió forintos beruházással. A kamaraonline.hu korábban beszámolt róla, hogy az üzem műszakonként három tonna textilt képes tisztára mosni, és megfelel a higiénikus mosoda követelményeinek. Az energiatakarékos működést a legkorszerűbb technológiai berendezések biztosítják.