Steven Spielberg új földönkívüliekről szóló sci-fi filmen dolgozik

Steven Spielberg egy újabb sci-fi filmen dolgozik, amelynek bemutatóját 2026 májusára tervezik, a Variety.com és a DiscussingFilm információi szerint. A háromszoros Oscar-díjas rendező David Koeppel, a Jurassic Park, a Világok háborúja és az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága alkotójával közösen írja a forgatókönyvet, és a film földönkívüliekről fog szólni.

A Universal és az Amblin Entertainment produkciójában készülő, még cím nélküli film producere Kristie Macosko Krieger lesz, aki korábban Spielberggel A Fabelman család és a West Side Story filmeken is együtt dolgozott. Ezek a filmek több Oscar-jelölést is kaptak, de a nézők kevésbé lelkesedtek értük, és a West Side Story esetében a Covid-19 járvány is befolyásolta a fogadtatást.

Spielberg korábbi földönkívüliekkel foglalkozó filmjei, mint a 1977-ben bemutatott Harmadik típusú találkozások és az 1982-es E. T., a földönkívüli, a rendező legnagyobb mozisikerei közé tartoznak. A Variety szerint a rendező talán mostani filmjével visszaszerezheti a kasszasikerek királya címet. Hollywood legsikeresebb filmese olyan nagy nyári kasszasikereket rendezett, mint A cápa, az E.T. - A földönkívüli, vagy az Indiana Jones-sorozat és a Jurassic Park. Az amerikai filmakadémia pedig két alkotását, a Schindler listáját és a Ryan közlegény megmentését is rendezői Oscarral jutalmazta.

A filmnek egyelőre nem árulták el a címét, így a földönkívüliekről szóló alapsztorin túl nem világos, hogy pontosan miről szól majd az alkotás. A titkolózás olyannyira nagy, hogy egyelőre a film nevét sem fedték fel a nyilvánosság előtt.

Steven Spielberg’s next film will release on May 15, 2026 in theaters.
• Will likely be his untitled UFO film
• Script written by ‘Jurassic Park’ and ‘War of the Worlds’ writer David Koepp pic.twitter.com/cnxpTnKuLG — DiscussingFilm (@DiscussingFilm) May 23, 2024