Sorozatos autófeltörések Kecskeméten

Kecskeméti nyomozók őrizetbe vették azt a húszéves fiatalt, aki egyetlen nap alatt több bűncselekményt is elkövetett a városban.

Május 22-én egy fiatal férfi több autófeltörést is végrehajtott Kecskeméten. Az események során legalább öt bűncselekményt követtek el. A tettes először egy nyitva hagyott autóból lopott el egy rádiót és hangszórókat. Ezt követően egy másik jármű ablakát erőszakkal letolta, ahonnan egy doboz vitamint tulajdonított el. Továbbá megkísérelt egy motorkerékpárt is ellopni, de sikertelenül, így dühében felborította azt. Végül egy udvarban parkoló autó ajtaját feszítette fel, ahonnan egy napszemüveget és némi aprópénzt zsákmányolt.

A bűnöző tevékenységének csak az vetett véget, hogy az utolsó feltört jármű tulajdonosa észrevette a történteket, és a rendőrséget értesítette. A tulajdonos még a tolvaj után is futott, hogy visszaszerezze értékeit. A rendőrök a közelben elfogták a madarasi illetőségű, büntetett előéletű fiatalt. A gyanúsított ellen lopás, rongálás és jármű önkényes elvételének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók őrizetbe vették a férfit, és kezdeményezték letartóztatását.

A viharos időjárás, amely a vasúti közlekedést is érintette, nem befolyásolta az autófeltörések sorozatát Kecskeméten. Tiszakécskénél egy fa dőlt a sínekre, ami miatt a Szolnokról 10:09-kor indult vonat 30-50 perces késéssel közlekedik. A Blikk információi szerint az ország szinte teljes területére kiadták a figyelmeztetést, mivel pénteken nagy viharok várhatóak, záporokkal, zivatarokkal, helyenként felhőszakadással, jégesővel és viharos erejű széllel. Azonban a kecskeméti autófeltörésekkel kapcsolatos nyomozás folytatódik, és a rendőrség továbbra is keresi a bűncselekményekkel összefüggésben álló esetleges további tanúkat vagy érintetteket.