Sean Kingston letartóztatása

Sean Kingston énekest, valódi nevén Kisean Andersont, és anyját letartóztatták Kaliforniában, csupán órákkal azután, hogy a rendőrség razziát tartott a floridai otthonukban. A vádak szerint az énekes nem fizette ki egy nagyképernyős tévé és a hozzá tartozó hangrendszer árát.

Sean Kingstont februárban vádolta meg egy cég azzal, hogy nem egyenlítette ki a számlát egy 232 hüvelykes Colossal TV és egy hangrendszer kapcsán, amelyeket a közösségi médián keresztül rendelt meg tőlük 2023 szeptemberében. A Ver Ver Entertainment nevű cég szerint Kingston hamis állításokkal csábította őket arra, hogy minimális előlegért cserébe átadják neki a termékeket, ígéretet téve arra, hogy Justin Bieberrel közösen reklámvideókat készít a cég számára.

A dél-kaliforniai Fort Irwinben vették őrizetbe Kingston-t csalás és lopás vádjával, egy floridai körözés alapján. Az énekes Instagramon keresztül reagált az eseményekre, jelezve, hogy ő és édesanyja, aki Mama Kingston néven maga is ismert a közösségi médiában, rendben vannak, és ügyvédei "mindent elintéznek" a helyzet kapcsán.

A BBC által hivatkozott bírósági dokumentumok alapján a cég beperelte az énekest szerződésszegés miatt, mivel nem fizette ki a fennmaradó összeget a megrendelt termékekért. Az énekes és édesanyja letartóztatása incidens nélkül zajlott le, és a rendőrök a razzia során elvitték a ki nem fizetett árukat a házból. Azonban az nem volt azonnal világos, hogy a letartóztatások összefüggésben álltak-e a cég állításaival.

A 34 éves énekes olyan slágerekről ismert, mint a Beautiful Girls, a Fire Burning és a Justin Bieberrel közös Eenie Meenie.