Ritka DeLorean DMC-12 kapható Magyarországon

Egy különleges DeLorean DMC-12 került fel Magyarország legnagyobb használtautós portáljára, amelyet a Vezess.hu észlelt. A kultikus jármű, amely a "Vissza a jövőbe" filmekből vált ismertté, Győrújbaráton található meg.

A DeLorean DMC-12-es modelljei rendkívül ritkának számítanak, hiszen csupán 9000 darab készült belőlük 1981 és 1983 között. A most eladásra kínált autó magyar OT-s rendszámmal büszkélkedhet, és bár a kilométerórája 40 ezer kilométert mutat, a teljes felújítás óta mindössze 400 kilométert tett meg. Az autó irányára 28 millió forint.

A DeLorean felújítása Los Angelesben kezdődött, ahol az autót üzemképtelen állapotban szerezték meg. A felújítás során az alvázat horganyozták, a futóművet és a fékrendszert teljesen felújították, a motor és a váltó pedig újjáépítésen esett át. Az autó beltere is teljes restauráláson ment keresztül.

A nemzetközi piacon hasonló állapotú DeLorean DMC-12-es autók árai 25 és 50 millió forint között mozognak, így a magyarországi példány ára versenyképesnek tekinthető.