A Primark közép-kelet-európai terjeszkedése és újításai

Maciej Podwojski, a Primark közép-kelet-európai vezetője szerint a boltoknak az öröm és a kikapcsolódás helyévé kell válniuk, és ezt a szemléletet szeretnék megvalósítani a magyarországi terjeszkedésük során is.

A Primark közép-kelet-európai vezetője, Maciej Podwojski a Pénzcentrumnak adott interjúban beszélt a magyarországi terjeszkedésről, a fenntarthatóságról és a digitális átalakulásról. Podwojski kiemelte, hogy a magyar piacra lépés a cég hosszú távú fejlődésének természetes része, és az Arena Mall kiválasztása infrastrukturális előnyökön és a széles vásárlói kör elérésén alapult.

A Primark célja, hogy a bolti vásárlást csodálatos élménnyé tegye, és ennek érdekében modern, innovatív kiskereskedelmi környezetet alakítanak ki. Az Arena Mall-ban nyíló üzletükkel 180 új munkahelyet hoznak létre, és a toborzás során figyelembe veszik azokat is, akik hosszabb időre kikerültek a munkaerőpiacról. Emellett versenyképes bérezést és teljes körű juttatási csomagot kínálnak munkavállalóiknak.

A vállalat arra is törekszik, hogy termékei megfizethetőek maradjanak, amit többek között a csomagolás egyszerűsítésével és az online értékesítés mellőzésével érnek el. A fenntarthatóság terén is elkötelezettek: több mint egy évtizede dolgoznak a fenntarthatóbbá váláson, és 2030-ig minden terméküket újrahasznosított vagy fenntarthatóbb forrásból származó anyagokból készítik, valamint céljuk a szén-dioxid-kibocsátás felére csökkentése.

A digitális átalakulás jegyében a Primark 2023-ban új weboldalt indított, és az Egyesült Királyságban a Click + Collect szolgáltatást terjeszti ki, amely lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy online rendeljenek és a helyi üzletben vegyék át a termékeket.

Podwojski szerint a kiskereskedelemben a vásárlói élmény javítása továbbra is kulcsfontosságú, és a Primark ezt szem előtt tartva tervezi további lépéseit. Bár a közép-kelet-európai üzleteikben még nem kínálnak szépségszalonokat, fodrászatokat és kávézókat, mint néhány nagyobb üzletükben az Egyesült Királyságban, Írországban, Spanyolországban és Portugáliában, a jövőben ez is változhat.