Pályafelújítás miatt változik a közlekedés a Győr-Veszprém vonalon

Május 27-től október 6-ig a Győr-Veszprém vasútvonalon pályafelújítás miatt pótlóbuszok közlekednek Zirc és Veszprém között, azonban augusztus 26-tól 30-ig az egész vonalon buszokra kell átszállniuk az utasoknak.

A Mávinform tájékoztatása alapján a buszok menetrendje a vonatokétól néhány perccel eltér, de a csatlakozások Veszprémben a Bakony és a Göcsej InterCitykhez biztosítottak. A pótlóbuszok megállóhelyei között szerepel a veszprémi és zirci vasútállomás, valamint Eplényben az Újtelep nevű Volánbusz megállóhely. Fontos megjegyezni, hogy a buszokon nem lehetséges kerékpárszállítás.

A MÁV a kirándulóknak a Bakony24 napijegyet ajánlja, amely Győr felől történő megközelítésre javasolt. A vasúttársaság kéri az utasokat, hogy csoportos utazás esetén előre jelezzék igényüket, hogy a szükséges kapacitásokat biztosítani tudják.

A pályafelújítás során a Gyökeres-árok és a Répás-árok feletti 128 éves acélszerkezetű völgyhidakat cserélik ki. Az új hidak az örökségvédelmi szempontokat figyelembe véve készülnek, és pontosan megegyeznek majd a régiekkel. A munkálatok részeként a hídfők is megújulnak, a pálya közel 300 méteren teljesen felújításra kerül, és vágányszabályozást végeznek két és fél kilométeren. A sebességkorlátozások megszűnésével a vonatok megbízhatósága és pontossága is javulhat.

A vágányzár ideje alatt a vasúttársaság a növényzetet is gyéríti, a közlekedésre veszélyes fákat kivágják, és több átjáró karbantartását, felújítását is elvégzik.