Pénteki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. május 24., péntek

A kormány Ukrajnával való szolidaritását fejezi ki, míg a Fidesz fontos témákat vizsgáló kutatócég Szentkirályi és Vitézy visszalépését is méri. A magyarok csupán negyedének van bizalma a kormány iránt, Novák Katalin továbbra is a politikai színtéren van, Balog Zoltán viszont nem. Az M5-ös autópályán több autóra zuhant egy magasfeszültségű vezeték. Az izraeli offenzíva esetleges leállítását az Nemzetközi Bíróság rendelheti el, de ez valószínűleg nem befolyásolja Netanjahut. A grúz miniszterelnök szerint Várhelyi megfenyegette az ügynöktörvény kapcsán.

Budapesten több közlekedési incidens is nehezíti a reggeli órákat. A Hungária körúton baleset történt, a Szentendrei úton szintén, ahol torlódás várható. A Könyves Kálmán körúton és a Pesti úton csatornajavítások miatt sávlezárásokra kell számítani, a Budafoki úton pedig félpályás útlezárás van érvényben. A X. kerületben, a Kada közt útfelújítás miatt szintén lezárásokra kell készülni. A tömegközlekedésben is akadályokba ütközhetünk: a 34-es, 106-os és 134-es buszok terelve közlekednek, több megállót nem érintve.

Az időjárás nem kíméli az országot: több helyen felhőszakadás, zápor és zivatar várható, emiatt riasztást is kiadtak. A hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Eszter és Eliza névnapját ünnepeljük ma.

A deviza középárfolyamok a következőképpen alakulnak: az euró 387,34, az amerikai dollár 357,36, a svájci frank 390,73, míg a brit font 454,6 forint.

A reggeli pakk zárásaként érdemes megemlíteni, hogy sokat tanulhatunk a testünkben lévő apró gépektől.