Park Bo-Ram tragikus halálának okai

Egy hónapja rázta meg a közvéleményt a hír, hogy a 30 éves K-pop énekesnő, Park Bo-Ram életét vesztette. Most kiderült, hogy akut alkoholmérgezés áll a tragédia hátterében.

Park Bo-Ramot április 11-én találták meg eszméletlen állapotban egy barátja otthonában. Ekkor még csak annyi volt ismert, hogy az énekesnő váratlanul távozott az élők sorából. Halála előtt néhány nappal jelent meg legújabb kislemeze, az "I Miss You" című dal.

A helyi rendőrség által elrendelt boncolás során derült fény arra, hogy a fiatal nőt akut alkoholmérgezés vitte el. Park Bo-Ram korábban már egészségügyi problémákkal is küzdött, amelyek befolyásolták májfunkcióit, és ezek elősegíthették az alkoholmérgezés kialakulását. A boncolást végző Országos Törvényszéki Szolgálat megállapította, hogy a halálakor zsírmájbetegségben és májelváltozásokban szenvedett.

A tehetséges énekesnő mindössze 16 éves korában vált ismertté, amikor 2010-ben megnyerte egy dél-koreai tehetségkutató versenyt. Négy évvel később az év előadójának választották, és egy évvel ezután jelent meg az első nagylemeze. A tragikus esemény előtt éppen a nagylemez 10. évfordulójára készült.