Egy korszak véget ér Párizsban

A vasárnap kezdődő Roland Garros teniszbajnokságon új férfi bajnokot avathatnak, mivel Rafael Nadal és Novak Djokovics nem a szokásos formájukban érkeznek. Két magyar teniszező, Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is részt vesz a versenyen, melynek férfi mezőnye rendkívül kiszámíthatatlan.

Rafael Nadal, aki 14-szer nyerte meg a salakos Grand Slam-tornát, most nem számít a favoritok közé, mivel sérülésből visszatérve és nem kiemeltként érkezik a francia fővárosba. Ez azt jelentheti, hogy már az első fordulóban búcsúzhat. Novak Djokovics, a világranglista-első, szintén tornagyőzelem nélkül érkezik, és az utóbbi időben edzői csapatát is lecserélte, ami tovább növeli a bizonytalanságot a teljesítményét illetően.

A férfi mezőnyben Stan Wawrinka az egyetlen korábbi bajnok Djokovics és Nadal mellett, de ő sem számít esélyesnek. A bukmékerek és szakértők egyaránt nehezen tudják megjósolni, ki lehet a legnagyobb esélyes a győzelemre.

A női mezőnyben Iga Swiatek, a világelső és címvédő, a legnagyobb esélyes a győzelemre. Swiatek a salakon különösen erős, hiszen a legutóbbi két mestertornát, Madridban és Rómában is megnyerte.

A magyar teniszezők közül Fucsovics Márton, aki nemrég nyerte meg pályafutása második ATP-tornáját, sérülés miatt nem indult Genfben, de Párizsban ott lesz a főtáblán. Marozsán Fábián pedig először szerepel a Roland Garros főtábláján.

A Roland Garros legfontosabb eseményeit az Indexen követhetik, ahol a magyar játékosok mérkőzéseiről is beszámolnak. A főtáblás küzdelmek vasárnap délelőtt kezdődnek, és június 10-én zárulnak a férfi egyes döntőjével.

Az első körös párharcok közül több izgalmas mérkőzés is várható, mind a férfi, mind a női mezőnyben, többek között Stan Wawrinka és Andy Murray, valamint Iga Swiatek és Oszaka Naomi esetleges összecsapása.