Orbán Viktor és Evander Holyfield találkozója a Karmelitában

Orbán Viktor miniszterelnök vendégül látta Evander Holyfield bokszlegendát a Karmelitában, ahol közös fotókat is készítettek. A Facebook-oldalán megosztott képek tanúsága szerint a találkozó jó hangulatban telt, ahol a bokszlegenda feleségével együtt szerepelt a miniszterelnökkel készült fotókon.

Evander Holyfield, aki a New School Promotion péntek esti budapesti bokszgálájának sztárvendégeként érkezett Magyarországra, egy évvel idősebb Orbán Viktornál. A legendás sportoló 1984 és 2011 között állt ringbe, és pályafutása során több súlycsoportban is bajnoki címeket szerzett.

Holyfield az 1980-as évek végén cirkálósúlyban, az 1990-es évek elején pedig nehézsúlyban vált vitathatatlan bajnokká. Ő az egyetlen bokszoló a történelemben, aki a három öves időszakban két súlycsoportban is megszerezte a vitathatatlan bajnoki címet. A "The Real Deal" becenévre hallgató sportoló négyszeres nehézsúlyú világbajnokként is történelmet írt, több alkalommal is birtokolva a WBA, a WBC és az IBF egyesített bajnoki címeit.

Az egyik legemlékezetesebb pillanata a bokszvilágnak az volt, amikor Mike Tyson megharapta Holyfield fülét egy Las Vegasban megrendezett meccsen. Ez az esemény is bizonyítja, hogy Holyfield karrierje számos emlékezetes pillanattal gazdagította a sportágat.