Okszana Csuszovityina sérülés miatt kihagyja a párizsi olimpiát

A 48 éves üzbég tornász, Okszana Csuszovityina sérülés miatt nem tud részt venni kilencedik olimpiáján. A taskenti Ázsia-bajnokságon szerzett sérülése miatt marad le a párizsi nyári játékokról.

Okszana Csuszovityina, aki korábban az olimpián, világ- és Európa-bajnokságokon is diadalmaskodott, csütörtökön közölte a hírt közösségi oldalán. A talajon történt sérülése következtében nem tud részt venni az Ázsia-bajnokságon, ami az utolsó lehetőségét jelentette volna a párizsi olimpiai részvételre.

A sportoló, aki június 19-én tölti be a 49. életévét, hosszú és sikeres pályafutásra tekint vissza. Első világbajnokságán, 1991-ben rögtön három érmet szerzett, és gyűjteményében számos értékes medál található, köztük egy olimpiai arany (1992, Barcelona), három világbajnoki és egy Európa-bajnoki arany. Emellett ötkarikás ezüstje, világbajnoki második és harmadik helyezései, valamint Európa-bajnoki dobogós helyezései is vannak. Az Ázsia-bajnokságokon összesen négy ezüstöt és egy bronzot nyert.

Csuszovityina a sportágban rendkívül elismert, és csak egyetlen sportolónő van, aki több olimpián vett részt nála: Nino Salukvadze grúz sportlövő, aki Tokióban már kilencedik alkalommal vett részt a nyári játékokon, és a párizsi olimpiára is biztosította már a helyét.